Moest u even nadenken over het antwoord op de bovenstaande vraag? Het is een aardige opgave om de DSM-5 te doorgronden en vertrouwd te raken met alle classificatiecriteria. In uw dagelijkse praktijk heeft u mogelijk met slechts een aantal veelvoorkomende stoornissen te maken. Bent u benieuwd hoe uw kennis van de DSM-5 ervoor staat, twee jaar na de invoering van dit nieuwe classificatiesysteem?

 

DSM-5 Oefenvragen

In DSM-5 Online test u uw kennisniveau met de DSM-5 Oefenvragen. Bij elk domein klikt u gemakkelijk door een reeks meerkeuzevragen heen en ziet u direct of u het juiste antwoord koos. Zo weet u snel welke classificaties al onderdeel zijn van uw routine en welke onderdelen nog wat aandacht kunnen gebruiken.

 

Probeer DSM-5 Online gratis een week uit

Nog geen abonnement op DSM-5 Online? U kunt de online kennisbank gratis een week uitproberen. Bekijk zelf hoe de Oefenvragen werken en ontdek de andere hulpmiddelen, zoals Casussen en Differentiële diagnostiek.

 


  

Maak het proefabonnement aan op dsm5online.nl >

 


 

 

Vooruit, we zullen u niet langer in spanning houden. Het juiste antwoord op de vraag bovenaan is:

 

De patiënt komt niet in aanmerking voor deze classificatie: de patiënt moet in de afgelopen jaar twee episoden hebben doorgemaakt met een seizoensgebonden patroon en geen niet-seizoensgebonden episoden.