Dit zijn slechts een paar van de vragen die veel zorgverleners in de ggz hebben over de DSM-5. Voor diegenen die gewend zijn te werken met de DSM-IV kan het een flinke overgang zijn om een nieuw classificatiesysteem te moeten gebruiken. Daarom vindt u in de kennisbank DSM-5 Online nu uitgebreide informatie over de verschillen tussen DSM-IV en DSM-5. In een paar klikken komt u erachter wat er is veranderd binnen de domeinen en de stoornissen. Zo kunt u snel verder met waar het om draait: uw cliënt.  

 

Nieuw: volledige DSM-5 Studiegids nu te raadplegen in DSM-5 Online
Voor studenten en docenten van ggz-opleidingen en voor mensen die willen leren werken met de DSM-5 is de DSM-5®: Studiegids een handig hulpmiddel. In dit boek komen alle aspecten van het diagnostisch onderzoek volgens de DSM-5 aan de orde, beschreven vanuit de beleving van de cliënt. De inhoud van deze gids is nu volledig beschikbaar in DSM-5 Online. In het onderdeel 'De kunst van het classificeren' vindt u algemene richtlijnen voor het vaststellen van een classificatie. Daarnaast kunt u bij elk domein 'diagnostisch de diepte in' aan de hand van diagnostische parels die van belang zijn voor de klinische praktijk. 


DSM-5 Online: gebruik de DSM-5 op uw manier
De basis van DSM-5 Online is het Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5), inclusief alle classificatiecriteria, ICD-codes, diagnostische kenmerken en achtergronden. Maar het is meer: bij elke stoornis vindt u uitsluitingscriteria voor differentiële diagnostiek, screeningsvragen, casussen en de verschillen met de DSM-IV. Bovendien kunt u uw kennis van de DSM-5 eenvoudig toetsen met ruim 300 oefenvragen. Voor slechts € 59,95 per jaar hebt u onbeperkt toegang tot DSM-5 Online, vanaf uw computer, tablet en telefoon.

 


  

Lees meer en neem een abonnement op DSM5online.nl >