Voor het eerst in Nederlandse vertaling
De nieuwe editie van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, de DSM-5, is het resultaat van een wereldwijd debat tussen honderden psychiaters en experts. Meer dan tien jaar lang werkten zij aan deze toonaangevende publicatie, en opvolger van de DSM-IV(-TR). Voor het eerst is nu het complete handboek in het Nederlands vertaald.

Systematisch en volledig handboek
De DSM-5 is een standaardwerk dat psychische stoornissen definieert en classificeert. Het biedt een systematische onderverdeling van psychische stoornissen, van de meest voorkomende tot de zeldzaamste, met alle bijbehorende criteria.
 
Eerste exemplaar voor NVvP-voorzitter op 9 april
Tijdens de eerste plenaire sessie van het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) overhandigde prof. dr. Michiel W. Hengeveld het eerste exemplaar van het handboek aan de voorzitter van de NVvP, prof. dr. Aartjan Beekman.
 
Wijzigingen van DSM-IV naar DSM-5
In de classificatiecriteria en de teksten van de DSM-5 is veel veranderd ten opzichte van de DSM-IV. De belangrijkste wijzigingen zijn per stoorniscategorie beschreven in het whitepaper Belangrijkste wijzigingen van DSM-IV naar DSM-5.

Bestellen
Het Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5) is verkrijgbaar als hardcover en paperback.

 


 
Lees meer over dit standaardwerk en bestel >>